Venezuelan tilanne näkyy Fuengirolassa

0

Eilen 30.4.2019 Feria Internacional de los Pueblosissa poliisi sulki Venezuelan osaston ilmeisesti levottomuuksien pelossa. Uutisten mukaan kansannousu on jo johtanut verenvuodatukseen. Yksi 24-vuotias nuori on jo saanut surmansa. Armeija on ajanut kansanjoukkojen päälle. Kansa on Caracasissa lähtenyt kaduille. Kuuba, Venäjä ja Bolivia ovat asettuneet tukemaan Maduron hirmuhallintoa. Iberian lentoyhtiö on keskeyttänyt Caracasiin menevät lennot. Osa sotilaista on jo asettunut Guaidón puolelle. Guaidó on vapauttanut sotilaiden avulla oppositiojohtaja Leopoldo Lopezin, joka oli tuomittu 14 vuoden pituiseen kotiarestiin. Nyt hän on perheineen Caracasin Espanjan suurlähetystön suojissa. Lopezin vapauttaminen rohkaisee selvästi oppositiota ja kansaa tulemaan kaduille. Maduro olisi jo paennut venäläisellä koneella Kuubaan, jollei Venäjä olisi taivutellut hänet siitä luopumaan. (Tiedot saatu seuraamalla RTVE 24h-kanavan uutisia.)

Erikoiset liikennevalot Fuengirolassa!

0

On vähän samanlainen tunne kuin miettiessä, pitääkö käyttää espanjan verbistä subjunktiivimuotoa vai ei.

Sevillan Coripessä erikoinen pääsiäistapahtuma

0

MalagaHoy kertoo 23.4.2019 numerossaan Sevillan Coripen kylän erikoisesta vanhasta perinteestä. Se sai alkunsa Juudasta esittävän nuken polttamisesta. Viime vuosina olkinukkeen on haluttu yhdistää jonkun yhteisöä ja sen sääntöjä rikkovan henkilön ulkonäkö. Viimeksi nukke esitti lapsen murhaajaa. Nyt se oli puettu esittämään Katalonian maanpaossa olevaa kapinallista entistä presidenttiä Carles Puigdemontia. Se on aiheuttanut paheksuntaa ja seurauksena voi olla oikeusjuttu. Kyläläiset haluavat laittaa koko tapahtuman ironian piikkiin. Tapahtuma, jolla turistejakin halutaan houkutella, on tosin luonteeltaan aika raju. Nuken olkia kostutetaan bensiiniin ja nukkeen ammutaan niin kauan että se syttyy palamaan. Varoitus:Seuraavat linkit sisältävät osin alaikäisille ei suositeltavia kohtia. Tutustu tarkemmin uutiseen! Lue tarkemmin muista nukkeen liitetyistä henkilöistä!

Musta aukko kuvattu

0

Ns. Musta aukko on nyt onnistuttu kuvaamaan käyttäen yhdessä 8 teleskooppia maapallon eri puolilla. Yksi niistä oli Malagan Sierra Nevadalle sijoitettu teleskooppi. Mukana oli luonnollisesti myös espanjalaisia tähtitieteilijöitä. Lue tarkemmin päivän Sur-lehdestä!

Eutanasia puhuttaa edelleen

0

Eutanasiasta syytetty on nyt syytteessä sukupuoliseen väkivaltaan syyllistymisestä. Se tuntuu nyt jotenkin erikoiselta lähtökohdalta ja sitä nyt myös kritisoidaan. Lue MálagaHoyn alkuperäinen uutinen 11.4.2019 numerosta!