Venezuelan tilanne näkyy Fuengirolassa

0
181

Eilen 30.4.2019 Feria Internacional de los Pueblosissa poliisi sulki Venezuelan osaston ilmeisesti levottomuuksien pelossa. Uutisten mukaan kansannousu on jo johtanut verenvuodatukseen. Yksi 24-vuotias nuori on jo saanut surmansa. Armeija on ajanut kansanjoukkojen päälle. Kansa on Caracasissa lähtenyt kaduille. Kuuba, Venäjä ja Bolivia ovat asettuneet tukemaan Maduron hirmuhallintoa. Iberian lentoyhtiö on keskeyttänyt Caracasiin menevät lennot. Osa sotilaista on jo asettunut Guaidón puolelle. Guaidó on vapauttanut sotilaiden avulla oppositiojohtaja Leopoldo Lopezin, joka oli tuomittu 14 vuoden pituiseen kotiarestiin. Nyt hän on perheineen Caracasin Espanjan suurlähetystön suojissa. Lopezin vapauttaminen rohkaisee selvästi oppositiota ja kansaa tulemaan kaduille. Maduro olisi jo paennut venäläisellä koneella Kuubaan, jollei Venäjä olisi taivutellut hänet siitä luopumaan. (Tiedot saatu seuraamalla RTVE 24h-kanavan uutisia.)