Brexit paha isku Andalusialle

0
172

MálagaHoyn 29.3.2019 pääkirjoitus toteaa Brexitin aiheuttavan paljon vahinkoa Andalusian ja koko Espanjan taloudelle. Vaikka kaikkiin mahdollisiin varotoimiin on ryhdytty, vahinkoja ja suuria ongelmia erityisesti Andalusialle ei näytä voitavan torjua. Andalusian kauppa Britannialle ja Gibraltarille on 3,3 miljardin luokkaa. Se on melkein samansuuruinen kuin Ranskan kanssa käytävä kauppa ja ylittää Saksan kanssa käytävän kaupan.

Sitä paitsi vuosittain Andalusiaan saapuu yli 3 miljoonaa brittituristia puhumattakaan niistä, jotka täällä asuvat pysyvästi.

Pääkirjoitus näkee brexitin sen toteutuessa Euroopan unioniin liittyvän populismin ja skeptisismin yhtenä ensimmäisistä menestystarinoistaan. Toivottavasti vastaava ei lähde lyömään itseänsä läpi meillä, vaikka merkkejä siitä jo on. Se on silkka eristäytymisen tie, jolle pitää heti saada sulku.

https://www.malagahoy.es/opinion/editorial/Brexit-demasiado-duro-Andalucia_0_1340865995.html