Ääriliikkeiden raamattu – La misma biblia ultra

0
185

Ignacio Martínez kolumnissaan MálagaHoyn 24.3.2019 numerossa ääriliikkeistä

MálagaHoy:n kolumni

Otsikolla La misma biblia ultra Martinez kirjoittaa pääkirjoitusaukeaman kolumnissaan osuvasti siitä, kuinka Espanjan puoluekartalle ilmestynyt oikean äärilaidan VOX toimii samankaltaisin keinoin kuin Katalonian itsenäisyysmieliset. Nämä poliittiset ryhmittymät tavallaan ruokkivat toistensa kannatusta ja itsenäisyyden kannattajat toivovatkin ihmisten äänestävän heitä VOXin vastavoimana. On sitten toinen juttu, ketä se palvelee. Kolumnisti luettelee kummankin ryhmittymän piirteiksi ylimielisen päälle päsmäröinnin, jatkuvan provosoinnin, uhriutumisen sekä toisinajattelijoiden halveksunnan. Kaiken tämän ne kuorruttavat sananvapauden kaapuun. Voxin pyrkimyksiin voidaan listata vapaa aseenkantolupa. He kieltävät myös juutalaisten joukkotuhon, haluavat vapaat kädet mafialle pakolaisbisnekseen meren yli, homouden määrittelyn sairaudeksi. Mitä enemmän provokaatiota, sitä enemmän näkyvyyttä mediaan.

Kolumnisti toteaa myös kuten niin moni muu jo aiemmin, mitä enemmän vastakkainasettelua, sitä suurempi menestys itsenäisyysmielisillä. Katalaanin kielisen elokuvan palkitseminen Andalusiassa ei esimerkiksi varmaan ollut näiden mieleen, koska se ei lisännyt vastakkainasettelua. Samoin sitä lisäisi 155-pykälän soveltaminen Kataloniaan, johon nykyinen vasemmistohallitus ei ole lähtenyt. Siihen toisaalta voisi olla aihetta Katalonian nykyisen hallinnon surutta polkiessa maahan puolen väestöstä (eli espanjankielisten) oikeuksia, vaikka samalla hyvinkin puhuu sananvapauden puolesta.

Tutustupa kolumniin oheisesta linkistä!