Uuspuritanismin kirot – MálagaHoyn kolumni 6.3.2018

0
127

Carlos Colón kirjoittaa MálagaHoyn 6.3.2018 kolumnissaan osuvasti nykyhetken uuspuritanismista.

Facebook haluaa sensuroida lähes 30.000 vuotta vanhan Venus-patsaan sivustolta, samalla kun mitä härskeimmin tavoin ihmisten silmille tuodaan väkivaltaa ja seksiä. Espanjan kuninkaaseen saa sanan vapauden nimissä kohdistaa (Kataloniassa) tappouhkauksia. Terrorismin uhreja on luvallista samoin perustein loukata. Mistä kumpuaa tämä kaksinaismoralismi? Sitä sanaa ei kirjoittaja käytä, mutta mitä muuta se on? Samoin ilman oikeuden käyntejä ihmisiä saadaan lynkata samaan tapaan kuin Francon aikana olivat kiellettyjä monet elokuvat. Satoja vuosia vanhojen museoiden teoksien nimiä muutetaan tai niitä peitetään yleisöltä. Näyttelijöiden urat tuhotaan. Vanhaa kirjallisuutta sensuroidaan. Teoksien nimiä muutetaan. Eivät ole kyllä nyt asiat ihan oikealla tolalla. Tekisi mieli kysyä, onko tämä sitä naisten ajamaa tasa-arvoa tai demokratiaa? Kulkeeko tämä kaikki käsi kädessä nousevan rasismin ja nationalismin kanssa?

Risto Kangas

Kommentit kolumniin asianomaisen

Klikkaamalla saat kolumnin näkymään täysikokoisena!

Kolumni