Kuinka tärkeää onkaan runous? Siitä kertoo Ripoll Cadizista kirjassaan.

0
39

Malagahoy uutisoi 24.4.2017 cadizlaisen runoilijan José Ripollin ajatuksista tämän julkaisemassa kirjassa ”La lengua de los otros” (Muiden kieli)

Una sociedad sin poesía corre el riesgo de sufrir alzheimer.

Cadizlainen kirjailija tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman runouden merkitykseen yhteiskunnalle. Hänen käsityksensä mukaan meitä uhkaa raaistuminen ja yhdenmukaistuminen. Vain sivistys voi pelastaa ihmiset tältä ja runous tulkitsee todellisuutta sen kaikista näkökulmista. Todellisuus on kuin jäävuori, josta vain osa on näkyvissä ja runous tarttuu siihen näkymättömissä olevaan osaan. Ripollin mukaan jo Hitler oli sitä mieltä, että on helpompi komentaa tuhannen miehen pataljoonaa sivistymättömiä miehiä kuin kymmentä sivistynyttä miestä.

Koko ihmiskunnan historia on ollut Ripollin mukaan taistelua orjuuden ja vapauden välillä ja nyt kohtaamme yhä vaikeammin hahmotettavissa olevan voiman, jota emme näe ja joka meitä pelottaa.

Lue koko artikkeli seuraavasta:

Ripoll Cadizisista kirjassaan La lengua de los otros: Yhteiskunta ilman runoutta sairastuu alzheimeriin!

 

Osa artikkelista, mutta koko artikkelin lukeminen antaa paremman kuvan Ripollin ajatuksista. Una parte del artículo pero merece la pena leer todo el artículo para entender mejor lo que piense Ripoll.